HTML

Béltisztítás napjainkban

2014.08.12. 14:38 Vackori

Napjainkban egyre több szó esik a béltisztításról és a béltisztításhoz kapcsolódó különböző méregtelenítési folyamatokról.

Sokan össze is keverik a kettőt és ezért nagyon sok tévhit kering a neten. Próbálom ebben a kis blogban összeszedni a legfontosabb tényeket a béltisztítás fontosságáról és hasznosságáról. Mivel nem csak Magyarországon hanem a világban szinte mindenhol emberek milliói szenvednek valamiféle bélproblémában ezért érdemes kicsit nagyobb figyelmet fordítani a bélrendszerünkben zajló folyamatokról és megnézni, hogyan segíthetünk a bélproblémákon káros gyógyszerek nélkül.

1. "Bélrendszert nem kell tisztítani"

Ezzel egyet is értenénk. HA!

Évezredek óta a bélrendszert rostban gazdag ételekkel tartották tisztán. Vajon Ön mennyi élelmi rostot fogyasztott ma? Sajnos a táplálkozásunk rostban szegény. Ez az ételek, gyümölcsök, zöldségek rostban szegény minősége miatt van. Sajnos a vízben gazdag gyümölcsök és zöldséget kevés rostot tartalmaznak de annyival több vitamint. Mennyi káposztát eszik mostanság? Keveset?

Magyarország vezető a vastagbél daganatos megbetegedésekben. Ezt több kutató is összefüggésbe helyezte a kevés rostfogyasztással. Érdemes tehát rostban gazdag étkezésre odafigyelni, vagy bizonyos táplálékiegészítők segíthetnek a hiányzó rostmennyiséget pótolni.

A béltisztítás során a bélrendszerben felgyülemlett káros anyagok eltávozása után megszűnhet a székrekedés. Általánosságban a rostban gazdag étkezés hozzájárul a normális bélműködéshez. Aranyér probléma esetén kifejezetten ajánlott a bőséges rost fogyasztás ami megkönnyíti a székelést.

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés vitamin béltisztítás béltisztító

Miért is fontos a béltisztítás?

2013.09.26. 13:08 Vackori

Sziasztok!

Tudjátok miért fontos a béltisztítás? Szoktatok foglalkozni a külsőtökkel? És a belsőtökkel?

Tényleg a külső szépség belülről fakad?

Tényleg a bélrendszer a legtöbb betegség központja?

Hamarosan összegyűjtöm a válaszokat! :)

Szólj hozzá!

Címkék: egészség méregtelenítés vitamin béltisztítás

Sziasztok!

2013.09.05. 23:28 Vackori

Sziasztok kedves feleim!

Mostanság nagyon divatos témáról fogok írni nektek, a béltisztításról. Megosztom veletek az élményeimet amiket a számtalan béltisztító kúra kipróbálásával szereztem.

Témába vágó bejegyzéseim lesznek, remélhetőleg tetszeni fog majd amit olvastok. 

Terv szerinti témák:

- méregtelenítés

- béltisztítás

- pre és probiotikumok

- vitaminok

- lúgosítás 

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés lúgosítás béltisztítás